Ontvangstplicht seizoensonderhoud

Elk seizoen onderhouden wij sloten en vaarten. Het afval (van hekkelen of baggeren) leggen wij op de kant van de sloot of vaart. Als perceeleigenaar bent u verplicht om dit afval te ontvangen en te verwerken. Dit noemen wij ontvangstplicht.

Inhoud van deze pagina

  Ontvangstplicht tijdens seizoensonderhoud

  Kijk op de kaarten of u ontvangstplicht heeft voor het afval tijdens het seizoensonderhoud. Heeft u ontvangstplicht? Houd dan een strook van 5 meter breed vrij naast de sloot of vaart voor de onderhoudsmachines.

  Datums seizoensonderhoud

  • Zomeronderhoud: van 1 juni tot 15 augustus
  • Najaarsonderhoud: van 15 augustus tot 15 oktober
  • Winteronderhoud: van 1 november tot 15 maart

  Van 15 maart tot 1 juni is er geen onderhoud aan sloten en vaarten vanwege het broedseizoen en de flora- en faunawet voor waterschappen.

  Rayonbeheerders en toezichthouders

  Tijdens het seizoensonderhoud wordt toezicht gehouden op de werkzaamheden. De toezichthouders hebben contact met de aannemers die het seizoensonderhoud uitvoeren. U kunt de toezichthouders bereiken via het algemene telefoonnummer: (058) 292 22 22.

  Noord-Friesland Romke Talsma
  Zuidwest-Friesland Fedde Mulder
  Zuidoost-Friesland en het Groninger Westerkwartier Keimpe Visser

  Schade en overlast

  We maken de hoofdwatergangen zoveel mogelijk vanaf één kant schoon. Elk jaar wisselen we van waterzijde. Dit doen wij om overlast te verminderen voor perceeleigenaren. Heeft u vervuild afval op uw perceel liggen? Dan kunt u een schadevergoeding aanvragen. Om schade aan beschermde natuur te voorkomen, houden wij ons aan de flora- en faunawet voor waterschappen.

  Documenten

  In het Beheer- en Onderhoudsplan 2010-2015 (pdf, 20.556 kB) vindt u informatie over de manier waarop wij het onderhoud uitvoeren.