Kijk de lezingen van dijkgraaf Luzette Kroon, meteoroloog Gerrit Hiemstra en directeur van Deltares Annemieke Nijhof terug

  • geplaatst op 16 februari 2023 om 16:05

De Publieksacademie van de Leeuwarder Courant organiseerde samen met ons drie lezingen over de toekomst van ons water. De lezingen richtten zich op het brede publiek en namen belangstellenden mee in de impact van klimaatverandering. Hoe lang kunnen we ons land nog beschermen tegen overstromingen, wateroverlast en watertekort? Bepaalt het water waar we kunnen wonen of bepalen wij waar het water mag komen? Centraal was de vraag ‘wat als we niets doen’? Bedoeld om bewustwording te creëren voor de keuzes die nodig zijn voor de toekomst. Een mooie opmaat naar de waterschapsverkiezingen van 15 maart!

De eerste lezing was donderdag 2 februari. Onze dijkgraaf Luzette Kroon vertelde over het leven met water nu en later en sprak met meer dan 100 bezoekers over de dilemma's van het waterbeheer. Meteoroloog en weerpresentator van de NOS Gerrit Hiemstra vertelde 8 februari over de klimaatuitdaging voor Fryslân. Woensdagavond 15 februari nam Annemieke Nijhof, directeur van Deltares, bezoekers mee in het waterbeheer van de toekomst.

Kijk het hier terug

Heb je een lezing gemist? Hieronder vind je van elke lezing een korte samenvatting, maar kun je ze ook helemaal terugkijken.

Korte terugblik op de lezing van Luzette Kroon:

De hele lezing van Luzette Kroon kijk je hier terug:

In deze video van 4 minuten een terugblik op de lezing van Gerrit Hiemstra:

De hele lezing van Gerrit Hiemstra kijk je hier terug:

Korte terugblik op de lezing van Annemieke Nijhof:

De volledige lezing van Annemieke Nijhof zie je hier: