Waterbazen

Fryslân zit vol met waterbazen: mensen die op hun manier bijdragen aan schoon en voldoende water. Wij zijn erg blij met deze ‘waterbewuste’ mensen. Hoe meer hoe beter!

De waterbazen van Wetterskip

Goed waterbeheer is belangrijker en uitdagender dan ooit. Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en we krijgen vaker te maken met extreme hoosbuien én extreme droogte. Als waterschap staan we midden in de samenleving en werken we samen met collega-overheden, bedrijven en inwoners. De waterbazen van Wetterskip zijn nuchtere doeners, maar ook slimme vernieuwers die innovatieve oplossingen bedenken voor het steeds veranderende waterbeheer.

Waterbazen aan het woord

Word ook een waterbaas

Wil jij ook zo’n waterbaas worden? Dat is makkelijker dan je denkt! Met kleine aanpassingen in en om het huis kun je al veel bereiken. Inspiratie nodig?

Lees alle tips

Wat doen wij?

Wij houden in Fryslân en het Groninger Westerkwartier de voeten droog en onze dijken sterk. We zorgen voor een goed waterpeil in sloten en meren, bewaken de waterkwaliteit en zuiveren het afvalwater. En dat moeten we blijven doen. Want het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en we krijgen meer neerslag of juist droogte. Die veranderingen vragen om een innovatieve aanpak. Samen met inwoners, bedrijven en organisaties bedenken we slimme, duurzame oplossingen.

zwerfvuil-oever-1200x628.jpg

Op waterschappen.nl vind je informatie over hoe de waterschappen in Nederland zorgen voor voldoende water, schoon water en veilige dijken