Ons verhaal

Ga aan de slag bij Wetterskip Fryslân en duik in de uitdagende wereld van het waterbeheer. Een diverse wereld, waarin water, onze collega's en misschien binnenkort jij de hoofdrol spelen...  

Bekijk de video van ons verhaal met audiodescriptie hier.

Goed waterbeheer is belangrijker en uitdagender dan ooit, nu de zeespiegel stijgt, we vaker te maken hebben met extreme neerslag én extreme droogte. Niet alleen het klimaat, maar ook ons speelveld verandert. Als overheid staan we middenin de samenleving en zoeken we de verbinding met collega-overheden, bedrijven, boeren en burgers. Samen vinden we grensverleggende oplossingen voor nieuwe uitdagingen. Denken we vooruit, met de kennis en ervaring van eeuwen in ons achterhoofd.

We bieden je een dynamische baan in een stabiele organisatie. Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een unieke werkplek; binnen, in ons moderne en open kantoor of buiten, in het Friese landschap. Je krijgt vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen.

Samen met collega’s werk je aan onze maatschappelijke opgaven. Wetterskippers zijn bevlogen mensen, betrokken bij hun werk en bij elkaar. Ze zoeken elkaar op, versterken elkaar en zijn bereid elkaar te helpen. Het zijn nuchtere doeners, maar ook slimme vernieuwers. Vandaag bezig met het waterbeheer van morgen.

Wij geloven: een organisatie blijft alleen in beweging als mensen dat doen. Met een stevig jaarlijks opleidingsbudget kun je jezelf blijven ontwikkelen. Je kennis verdiepen, verborgen talenten aanspreken of een heel nieuw vakgebied verkennen. Met duizend-en-één expertises in huis kun je bij Wetterskip verrassend veel kanten op.

En wát je ook doet, als Wetterskip maak je altijd een verschil in de wereld om je heen. Je draagt bij aan een veilige en leefbare provincie. Voor mens en natuur. Voor huidige en volgende generaties. En wat doe jij morgen met water?