Kom zaterdag 13 mei naar BROED Biodiversiteitsfestival in Nijeberkoop

  • geplaatst op 28 april 2023 om 13:21

Wat kun jij doen voor biodiversiteit in je tuin, in je omgeving, op je bedrijf, op vakantie of met wat je op je bord schept? Dat ontdek je bij BROED. 

Veenmobiel en waterdiertjes 

Wij zijn ook in Nijeberkoop te vinden met onze interactieve veenmobiel, die de samenhang laat zien tussen de grondwaterstromen onder de verschillende delen van Fryslân. Door aan kranen te draaien zijn verschillende scenario’s te simuleren. Wat gebeurt er in de huidige situatie? En wat is het effect als we water bergen in de diepe veenpolders? 

Om de biodiversiteit in het water van dichtbij te bekijken, gaan we met kinderen die naar BROED komen in een poeltje op het terrein van Cruydt-Hoeck waterdiertjes vangen. Die kunnen ze bekijken met een microscoop, op naam brengen met behulp van een zoekkaart en daarna natuurlijk weer vrijlaten. 

Kijk voor meer informatie over het festival op de website van BROED.

BROED is een initiatief van Kening en onderdeel van het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân. Een programma waarin verschillende partners zich inzetten voor biodiversiteit in de provincie. Samen met andere organisaties zijn wij partner van dit programma.