Introductie digitaal platform ‘Berichten over uw buurt’

  • geplaatst op 28 november 2022 om 13:14

Begin december wordt het digitale platform ‘Berichten over uw buurt’ in werking gesteld. Dit is een platform om jou als inwoner digitaal te informeren over besluiten van de overheid die impact hebben op jouw leefomgeving. Het is een aanvullende dienst op de berichtgeving vanuit MijnOverheid.nl. Wetterskip Fryslân gaat hier ook gebruik van maken om jou als inwoner op de hoogte te brengen. Eerst worden de Waddeneilanden Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling en Vlieland aangesloten.

Aanvullende dienst

Tot op heden werd je over besluiten geïnformeerd via MijnOverheid.nl. Voorbeelden van deze besluiten, ook wel bekendmakingen genoemd, zijn door een gemeente verleende vergunningen, bouwplannen en toevoeging of wijziging in plaatselijke regelgeving. Het platform ‘Berichten over uw buurt’ wordt een aanvullende e-maildienst, waarbij jij je ook kunt abonneren op postcodes buiten jouw leefomgeving. Deze aanvullende dienst is geïntroduceerd om te voldoen aan de wet ‘Elektronische publicaties’, die per 1 juli 2021 in werking is getreden. Het doel van de wet is om jou als inwoner digitaal actief te informeren over besluiten van de overheid die impact hebben op jouw leefomgeving. 

Hoe krijg je toegang tot het platform ‘Berichten over uw buurt’?

Ben je 25 jaar of ouder en heb je al een geverifieerd e-mailadres en een mijnoverheid-account? Dan ontvang je vanuit Overheid.nl een welkomstmail met nadere uitleg.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar Berichten over uw buurt - Zoeken | Overheid.nl