Wij stellen vanaf 21.30 uur dijkwacht in op traject Zurich-Zwarte Haan

  • geplaatst op 18 februari 2022 om 12:59

Wij stellen vanavond vanaf 21.30 uur dijkwacht in op het traject tussen Zurich en Zwarte Haan. Op dit traject worden waterstanden van 3.40 + N.A.P. verwacht. De dijkwachten inspecteren bij verwachte waterstanden boven 3.00 meter + N.A.P. de dijk op beschadigingen van de bekleding die de dijk kunnen verzwakken. De beschadigingen kunnen ontstaan door golfslag of door goederen die vanuit zee met kracht tegen de dijk spoelen. De dijkwacht duurt naar verwachting tot ongeveer middernacht.

Op de overige dijktrajecten en de keringen op Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling blijft de waterstand naar verwachting onder de 3.00 meter. Onze medewerkers zijn daar paraat maar vooralsnog wordt er geen dijkwacht ingesteld. Wij baseren onze inzet op de laatste voorspellingen van de waterstanden langs de kust door het Water Management Centrum in Lelystad. Mochten de voorspellingen in de loop van de dag veranderen dan passen we onze inzet daarop aan.

Oorzaak van de verwachte hoge waterstanden is storm Eunice in combinatie met hoogtij. Er worden vanmiddag en vanavond windstoten tot 130 km. per uur verwacht.