Wij bouwen en renoveren bruggen in Vegelinsoord

  • geplaatst op 29 april 2021 om 11:12

Medio mei starten we met het vervangen van drie bruggen en het opknappen van één brug over de vaart langs de Meenscharweg in Vegelinsoord. De bestaande bruggen zijn ongeveer zestig jaar oud en hebben het einde van hun technische levensduur bereikt. Particulieren en boeren gebruiken de bruggen dagelijks als toegangsweg naar hun woningen en weilanden. Tijdens de werkzaamheden blijven de percelen bereikbaar.

De vier bruggen zijn ons eigendom. Sinds een paar weken worden er langs de Meenscharweg kabels en leidingen verlegd. Deze aanpassingen zijn nodig voor de bouw en renovatie van de bruggen. Vanaf half mei pakken we de bruggen aan. Drie bruggen worden gesloopt en vervangen door nieuwe, bredere bruggen met een ruimere op- en afrit. Zo zijn de bruggen ook geschikt voor grote landbouwvoertuigen.

De bestaande brug bij Mienscharweg 15 wordt opgeknapt. Deze brug gaan we versterken en de toerit verbreden.

Uiterlijk bruggen

De drie nieuwe bruggen krijgen een stalen damwand als beschoeiing en een betonnen brugdek met stalen leuningen. De doorvaarthoogte blijft gelijk aan de oude situatie, zodat bijvoorbeeld kanovaarders er onderdoor kunnen blijven varen.

Woningen en weilanden bereikbaar

In het voortraject hebben we de gebruikers van de bruggen persoonlijk geïnformeerd over de werkzaamheden. De twee nieuwe bruggen bij Meenscharweg 2/4/6 en 10/12 worden naast de oude bruggen gebouwd. De oude bruggen worden pas gesloopt als de nieuwe klaar zijn. Zo kunnen bewoners en boeren tijdens de werkzaamheden de oude bruggen als verbindingsweg blijven gebruiken. Bij de brug aan de Mienscharweg 14/16 komt een tijdelijke toegangsweg. Hier leggen we vanaf De Dolten langs de vaart rijplaten naar de percelen aan.

Overlast voor omgeving

Door de werkzaamheden is enige hinder voor het verkeer dat gebruik maakt van de Meenscharweg niet te voorkomen. Er wordt plaatselijk eenrichtingsverkeer en een snelheidsverlaging ingesteld. Dit wordt met borden aangegeven.

Oplevering eind november

Aannemer Oosterhuis BV voert de nieuwbouw en het opknappen van de bruggen uit. Het werk is naar verwachting eind november 2021 klaar.