Wetterskip Fryslân tijdens Gaasterlandse Natuurweek: 'Gooi geen exoot in de sloot!'

  • geplaatst op 17 oktober 2017 om 16:26

Wetterskip Fryslân staat zondag 22 oktober 2017 met een informatiestand over exoten op de sfeervolle Groene Markt van 11.00 tot 16.00 uur in het Rijsterbos in Rijs. Onze medewerkers vertellen u graag alles over de plaagsoorten en hun risico's. En ze  laten voorbeelden zien van planten en dieren die we liever niet in het buitenwater aantreffen. De Groene Markt is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek (externe website).

We hebben als waterschap de handen vol aan de bestrijding van de exoten: planten- en diersoorten die van nature niet in onze regio voorkomen, hier geen natuurlijke vijanden kennen en een ware plaag kunnen vormen. Veel exoten zijn door particulieren in het water gedumpt. Daarom onze boodschap, ook tijdens de Groene Markt: 'Gooi geen exoot in de sloot!' 

Woekerende waterplanten zoals de grote waternavel belemmeren een goede doorstroming van het water, verstoren de biodiversiteit en tasten de waterkwaliteit aan. De groencontainer is een betere bestemming voor oude vijver- of aquariumplanten.
Gooi geen exoot in de sloot!

Groene Markt 

De Groene Markt is grootser en feestelijker dan ooit met meer dan 70 kramen vol leuke en/of lekkere producten. Het thema is dit jaar ‘Exoten' en dat zie je! Naast de exotische sfeer op de markt kunt u een aantal exoten proeven of in levende lijve bewonderen.

Op de Groene Markt is het genieten van leuke en informatieve activiteiten, een gezellige sfeer, live muziek en lekker eten in de prachtige ambiance van het Rijsterbos! De toegang is gratis, evenals deelname aan een groot aantal van de kinderactiviteiten. 

Kijk voor meer informatie over de Groene  Markt op de website van de Gaasterlandse Natuurweek (externe website).