Waterschappen lanceren de waterbazen wandelingen

  • geplaatst op 17 mei 2021 om 08:00

Wandelen is een grote trend op dit moment. Om wat afwisseling te brengen tijdens het wandelen, lanceren de waterschappen de ‘Waterbazen Wandelingen’. Onderweg ontdekken wandelaars wat ze zelf kunnen doen voor schoon en voldoende water.

waterbazenwandeling.jpg
Met een gratis doe & ontdek-gids kunnen mensen aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Ze checken de waterkwaliteit, leren kijken als een dijkwachter of tegeltuinen, regentonnen of wadi’s spotten. Wandelaars kiezen zelf de route: op de dijk, in de natuur of in de stad. Hoe meer opdrachten je doet, hoe meer je een Waterbaas wordt.

Waterbazen

Steeds meer mensen dragen bij aan schoon en voldoende water. Met kleine aanpassingen in en om het huis is er al veel te bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, de auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant. Met de campagne ‘Waterbazen’ willen wij samen met alle andere waterschappen zoveel mogelijk Nederlanders betrekken bij ons werk. En ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te zijn.

Doe & ontdek-gids

De doe & ontdek-gids van de Waterbazen Wandelingen is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor de mobiele telefoon.