Tweede fietsexcursie over 1DYK op woensdagavond 19 juli

  • geplaatst op 07 juli 2023 om 09:14

Tussen Koehool en Lauwersmeer werken we onder de noemer 1DYK samen met gebiedspartners aan de ontwikkeling van de Friese Waddenkust. De dijk wordt verbeterd, de randen verzacht en het gebied verrijkt. Als vervolg op de geslaagde fietsexcursie van Wierum naar Peazens-Moddergat, is er woensdagavond 19 juli een tweede fietsexcursie. Dit keer voor het gebied Koehool l Zwarte Haan.

Op de fiets langs de toekomstige dijkverbetering

Tijdens de fietstocht vertellen we inwoners over de ontwikkelingen vanuit het gebiedsproces en waarom én hoe we de dijk verbeteren. Ook geven we toelichting op een aantal initiatieven langs de dijk zoals Bunker Koehool en Op Paad lans it Waad. Iedereen die geïnteresseerd is in 1DYK, is van harte welkom om mee te fietsen. We verzamelen om 19.00 uur bij Waddenherberg The Friezinn in Westhoek.

Programma

19.00 uur          Inloop met koffie, thee en een koek
19.30 uur          Welkomstwoord door omgevingsmanager Berry Schuten en Eileen Buiting
20.00 uur          Start buitendijkse fietstocht van Westhoek naar Koehool en binnendijks terug (6KM)
21.30 uur          Nazit met een hapje en een drankje

Datum: woensdag 19 juli 2023
Locatie: Waddenherberg The Friezinn, Oudebildtdijk 1226 in Westhoek.

Opgeven voor 17 juli

Opgeven kan door voor 17 juli een e-mail te sturen naar waddenzeekust@wetterskipfryslan.nl. Heb je geen fiets? Dan kan dat worden aangegeven en regelen wij een fiets.

1DYK

1DYK is een samenwerking tussen Wetterskip Fryslân, provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, gemeente Noardeast-Fryslân, gemeente Waadhoeke en landbouw- en terreinbeherende organisaties. Kijk voor meer informatie over de gebiedsprocessen en de dijkverbetering op www.1dyk.frl.