Tegel eruit, plant erin

 • geplaatst op 22-06-2018 16:06

  Zaterdag 23 juni organiseert Operatie Steenbreek van 10.00 tot 15.00 uur de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ bij Intratuin in Drachten. Deze actie is een samenwerking tussen Groei & Bloei, Intratuin, gemeente Smallingerland en Wetterskip Fryslân.

  Marjan Jager, dagelijks bestuurslid van Wetterskip Fryslân, is samen met de wethouders van gemeente Smallingerland Robert Bakker (water/riolering) en Piet de Ruiter (duurzaamheid) om 11.00 uur aanwezig bij Intratuin. Inwoners van de gemeente krijgen daar tegen inlevering van een tuintegel een tegoedbon voor twee tuinplanten.

  Operatie Steenbreek

  Operatie Steenbreek gaat de uitdaging aan om verstening van de stad tegen te gaan. Hierdoor kan het water namelijk niet goed wegstromen en krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast. De biodiversiteit gaat erop achteruit en het zorgt voor hittestress. Draag dus zaterdag 23 juni je steentje bij aan een groene en gezonde leefomgeving en lever een tegel in!

  Operatie Steenbreek is een initiatief van natuurorganisaties, wetenschappers en overheid. Gemeente Smallingerland, Wetterskip Fryslân en andere organisaties (waaronder Groei & Bloei) zetten samen de schouders er onder om het bewustzijn van inwoners te veranderen zodat zij hun eigen tuin groenen maken.