Speciale wandelroute bij polder De Putten

  • geplaatst op 13-09-2019 09:33

Ontdek polder De Putten tijdens een speciale wandeling op zaterdag 21 september, tussen 13.00 en 17.00 uur. Duik in de wereld van inlaatduikers, keringen en gemalen. Bekijk een unieke plek voor planten, vogels en vissen. Beklim ons oude gemaal en geniet van een prachtig weids uitzicht over de polder waar natuur nieuwe ruimte en kansen heeft gekregen. Of laat je verrassen door onze muskusrattenvanger.

Unieke wandelroutes

De wandeling leidt langs zes bijzondere punten, waaronder een uitkijkpunt op de plek van het oude gemaal. Van waaruit wandelaars een prachtig uitzicht hebben over de polder De Putten en het meer De Leijen. De wandeling biedt kans op het spotten van veel soorten vogels, zoals wilde zwanen en ganzen. Maar er is veel meer te zien en beleven tijdens deze wandeling. De wandelroute kan mét Wetterskipper worden gelopen of het gebied kan zelf worden verkend met een kaart. Er zijn twee wandelroutes: 2,6 en 4,3 km

Datum:                                         zaterdag 21 september

Tijd:                                               13.00-17.00 uur

Startlocatie:                                 Mienskerwei, Eastermar

Meer informatie

Parkeren kan bij de startlocatie. Aanmelden voor deze speciale wandeling is niet nodig. Voor meer informatie of een wandelroute mét of zonder gids, kunnen geïnteresseerden zich melden bij de startlocatie. Deze activiteit is onderdeel van de Centrale As – Weide, Sompe en Wâldwykein.

Wandeling door De Putten

Foto: Op zaterdag 21 september a.s. kunnen geïnteresseerden een rondwandeling maken in natuurgebied De Putten. Dit kan onder leiding van een Wetterskipper of op eigen gelegenheid.