Renovatie historische spuisluis Dokkumer Nieuwe Zijlen

  • geplaatst op 07-05-2019 15:33

We zijn druk bezig met de renovatie van de spuisluis Dokkumer Nieuwe Zijlen. De historische sluis krijgt een opknapbeurt zodat het weer jaren mee kan. Zo houden we het Rijksmonument in goede staat én de voeten droog. Alle werkzaamheden zijn in het najaar van 2019 klaar.

Wat hebben we al gedaan?

We hebben de elektrische en hydraulische installaties vernieuwd. Een hydraulische installatie is een op oliedruk werkende installatie. Door sterke veroudering voldeden de oude installaties niet meer aan de huidige normen die worden gesteld. Met de aanpassingen in het hydraulische en elektrische onderdelen gaat de hele installatie weer minimaal 25 jaar mee. Het hart van de besturing is de computerbesturing. Deze gaat ongeveer 15 jaar mee en vernieuwen we als onderdelen niet meer leverbaar zijn.

Waar zijn we nu mee bezig?

Op dit moment pakken we de voegen en het metsel- en schilderwerk aan. Dit doen we voor het behoud én de uitstraling van de spuisluis. We werken per sluiskolk.

Leuningen

We wachten met het vervangen van de leuningen totdat de bezwarencommissie uitspraak heeft gedaan over onze vergunningaanvraag.

Spuisluis Dokkumer Nieuwe Zijlen