Open dag: gebiedsontwikkeling Wolvega-Zuid

  • geplaatst op 05 oktober 2017 om 11:44

De gebiedsontwikkeling in het gebied ten zuiden van Wolvega is in volle gang! En je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in het projectgebied. Op zaterdag 7 oktober 2017 organiseren wij samen met Fryske Gea, provincie Fryslân en gemeente Weststellingwerf een open dag.  

Wat is er al gebeurd?

Sinds februari 2017 wordt er hard gewerkt in Wolvega-Zuid. Er zijn nieuwe petgaten, een bergingsvijver en rietvelden aangelegd. Ook ondergaat het park 'De nieuwe aanleg' een grote opknapbeurt met schonere vijvers, aangepaste paden en nieuwe beplanting. In verband met alle aanpassingen in het gebied hebben we ook de rioolpersleiding tussen Wolvega en De Blesse vernieuwd en op een betere plaats gelegd. Daarnaast komt er een rolstoelvriendelijk wandelpad van beton te liggen. De gebiedsontwikkeling is nog in volle gang.

Wat valt er te beleven?

Tijdens de open dag kun je tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in het projectgebied en dit nieuwe gebied alvast beleven. Op het terrein staan verschillende tentjes met informatie over de natuur, de waterhuishouding, de recreatievoorzieningen en de cultuurhistorie.

Parkeren

Je kunt parkeren langs de parallelweg van de Steenwijkerweg aan de westkant van het projectgebied (volg de routebordjes). Aanmelden is niet nodig.