Maandag 24 januari: live-uitzending over programma Súd Ie

  • geplaatst op 18 januari 2022 om 10:32

Onderwerpen uitzending

In 2013 is het programma Súd Ie en Wetterfront Dokkum gestart met bijdragen vanuit het Waddenfonds. In de uitzending blikken bestuurders en projectleiders terug op al gerealiseerde projecten. Denk hierbij aan watersportvoorzieningen in Dokkum, ecologische aanpassingen voor de vissen, natuurvriendelijke oevers in de vaarweg, maar ook de sluizen Oosterverlaat (Dokkum) en bij Oostmahorn.

Daarnaast komen de lopende projecten aan bod: de status van het fietspad, de Saatsenbrêge en toeristische overstappunten. Tot slot bespreken Merk Fryslân, It Fryske Gea en bestuurders de toekomst: ‘Hoe zorgen we ervoor dat er een juiste balans blijft tussen natuur en recreatie?’ Vanzelfsprekend is er ruimte voor vragen. Kijkers kunnen deze tijdens de uitzending via WhatsApp insturen.

Tafelgasten

Bestuurders van provincie Fryslân, Gemeente Noardeast-Fryslân, Wetterskip Fryslân en uitvoerende projectleiders zijn bij het uitzending aanwezig om zaken te duiden. Daarnaast schuiven vertegenwoordigers van Merk Fryslân, de toeristische marketingorganisatie van Fryslân, en natuurbeheerder It Fryske Gea aan.

Het belooft een dynamische uitzending te worden, waarbij kijkers in een uur tijd worden geïnformeerd over het omvangrijke programma Súd Ie. Dit alles gebeurt onder leiding van presentator Jacob de Vries.