Leeuwarden wint de Operatie Steenbreek-trofee

  • geplaatst op 21 september 2017 om 10:45

Leeuwarden heeft woensdag 21 september 2017 op de Nationale Groendag de Steenbreek-trofee gewonnen. Wetterskip Fryslân is samen met Gemeente Leeuwarden, Van Hall Larenstein, de Friese Milieu Federatie, Nordwin College en Provincie Fryslân partner van Operatie Steenbreek in Leeuwarden.  

Jeannet Bijleveld vertegenwoordigt ons waterschap in het netwerk. Zij vindt de prijs volkomen terecht. 'Toen we in Leeuwarden met Operatie Steenbreek startten, zouden we zes concrete projecten in twee jaar tijd realiseren. We hebben nu al zeven acties in vier maanden tijd georganiseerd. Zo staat zaterdag 23 september de actie 'Tegel eruit, fruitstruik erin' op het programma. Operatie Steenbreek helpt particulieren bij een stukje bewustwording dat ze zelf kunnen meehelpen om wateroverlast in hun wijk tegen te gaan.'

Steenbreek-trofee

In totaal waren er zeven gemeenten genomineerd voor de trofee. Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, maakte dit bekend op woensdag 21 september op de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel. Leeuwarden is een van de icoon-gemeenten van Operatie Steenbreek en is al vanaf het eerste uur aangesloten. De jury vond de participatie met de buurtbewoners heel sterk.

Operatie Steenbreek

Leeuwarden is een van de 48 Nederlandse steden die met Operatie Steenbreek die de uitdaging is aangegaan om verstening van de stad tegen te gaan. Hierdoor kan het water namelijk niet goed wegstromen en krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast. De biodiversiteit gaat erop achteruit en het zorgt voor hittestress.

Actie Tegel eruit, fruitstruik erin'

Zaterdag 23 september 2017 organiseert Operatie Steenbreek in samenwerking met Groei en Bloei en Wijkpanel Tjerkhiddes/Cambuursterhoek de actie 'Tegel eruit, fruitstruik erin' in de wijk Tjerkhiddes/Cambuursterhoek in Leeuwarden. Wie tussen 12.00 uur en 16.00 uur een tegel inlevert bij de Operatie Steenbreek-stand krijgt er een fruitstruik voor terug!