Gratis cursus 'Actief voor het waterschap'

  • geplaatst op 16 februari 2022 om 10:53

Interesse in een bestuursfunctie bij het waterschap? Meld je aan!

Over iets meer dan een jaar vinden de waterschapsverkiezingen plaats. In aanloop naar de verkiezingen organiseren we de driedaagse cursus 'Actief voor het waterschap'. De gratis cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft om betrokken te zijn bij het waterschap en zich misschien wel kandidaat wil stellen bij de komende verkiezingen. Tijdens de cursus leer je wat het inhoudt om bestuurslid van het waterschap te zijn. Heb je belangstelling? Aanmelden kan tot 1 april.

Cursusavonden: 11, 18 en 25 mei 2022

Wij zijn verantwoordelijk voor voldoende en schoon water. En voor de bescherming tegen water in Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Maar hoe doen we dat precies? Dat leer je tijdens 'Actief voor het waterschap'. Je krijgt uitgelegd hoe besluitvorming gaat en een toelichting op inhoudelijke onderwerpen en de financiën. Ook ontmoet je de dijkgraaf en leden van het dagelijks en algemeen bestuur. Daarnaast is het mogelijk om een debattraining te volgen en de vergadering van het algemeen bestuur bij te wonen op dinsdagavond 31 mei.

Het bestuur vertegenwoordigt inwoners, bedrijven, boeren en natuur

Ons algemeen bestuur bepaalt het beleid, neemt de belangrijkste beslissingen en controleert ons dagelijks bestuur. Dijkgraaf Luzette Kroon: ‘Het werk van een bestuurder bij het waterschap is interessant én belangrijk. Het bestuur vertegenwoordigt inwoners, bedrijven, boeren en natuur. Zij zorgen er niet alleen voor dat het waterschap haar taken kan uitvoeren, ze zijn óók de verbinding met de maatschappij. Zo zorgen we met elkaar voor een fijne en veilige leefomgeving. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen’.

Iedereen is welkom!

Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom bij de gratis cursus om kennis te maken met het werk van het waterschap en het bestuur. Lidmaatschap van een politieke partij is niet verplicht. Heb je na de cursus interesse in een bestuurlijke functie, dan is het nodig om op een kandidatenlijst te staan. Meer informatie over het waterschapsbestuur is te vinden op www.wetterskipfryslan.nl/bestuur

Aanmelden tot 1 april

Je kunt je aanmelden tot 1 april via secretariaatbestuurdirectie@wetterskipfryslan.nl Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van deelname. De cursus is ontwikkeld door ProDemos (Huis van de Nederlandse democratie) en de Unie van Waterschappen.