Erepenning Wetterskip voor Bé de Winter bij afscheidsreceptie dagelijks bestuursleden

  • geplaatst op 02 juni 2023 om 16:01

Oud-dagelijks bestuurslid Bé de Winter kreeg donderdag 1 juni uit handen van dijkgraaf Luzette Kroon de erepenning van Wetterskip Fryslân. De bijzondere onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze hebben ingezet voor het waterschap. De Winter was ruim negen jaar lid van ons dagelijks bestuur.  ‘Hij loodste Wetterskip Fryslân als portefeuillehouder Financiën door financieel roerige tijden’, aldus de dijkgraaf.

Erepenning voor Bé de Winter.jpg
Bé de Winter ontvangt de erepenning uit handen van dijkgraaf Luzette Kroon.

 

Deze middag werd ook afscheid genomen van Annet van der Hoek en Otto van der Galiën als oud-leden van ons dagelijks bestuur. Dit gebeurde tijdens een gezellige afscheidsreceptie met familie, Wetterskippers, collega-bestuurders van gemeenten en provincie, oud-bestuurders en diverse andere relaties.

Afscheid Annet van der Hoek.jpg
Annet van der Hoek neemt afscheid.

Luzette Kroon bedankte alle drie in een persoonlijke toespraak voor hun inzet voor Wetterskip Fryslân. In drie filmpjes werden De Winter, Van der Hoek en Van der Galiën kort toegesproken door burgemeesters, wethouders en Wetterskippers waar ze in hun bestuursperiode veel mee hebben samengewerkt. Tot slot kregen ze zelf het woord. Zij blikten tevreden terug op hun bestuursperiode en bedankten alle Wetterskippers voor hun inzet.

Afscheid Ott van der Galiën.jpg
Otto van der Galiën neemt afscheid.