Droogte-inspecties van kaden brengen geen problemen aan het licht

  • geplaatst op 10-07-2018 15:52

Rayonbeheerders van Wetterskip Fryslân kwamen tijdens hun inspecties van droogtegevoelige kaden afgelopen dagen geen problemen tegen. Zij controleerden te voet en steekproefsgewijs op vier locaties in Fryslân. Er is gekeken of er in de kaden scheuren of zwakke plekken zitten door de aanhoudende droogte. Op dit moment (dinsdag 10 juli 2018) is er voor het waterschap geen reden om de inspecties uit te breiden.  

De kaden die zijn gecontroleerd, liggen ten noordwesten van het Sleattemer Mar, ten zuiden van de Hegemer Mar en De Fluezen en langs de Strobosser Trekfeart (tussen Dokkum en Gerkesklooster-Stroobos) en De Lende. Wetterskip Fryslân startte met de inspectieronde omdat het neerslagtekort in deze gebieden hoger dan 150 millimeter was.

We blijven alert

De komende dagen houden we in de gaten of het inspectiegebied moet worden uitgebreid. Bij een neerslagtekort van meer dan 200 millimeter inspecteren we alle kaden met een ondergrond van veen. Het gaat dan om 900 kilometer aan kaden in Fryslân. Bij een inspectie-uitbreiding berichten we hierover op onze website.