Citizen Climate Adaptation Award daagt jongeren uit!

  • geplaatst op 26 oktober 2020 om 16:48

Jongeren tussen 15-24 jaar gezocht om mee te denken over klimaatadaptatie

Het klimaat verandert en we kunnen de temperatuurstijging onvoldoende voorkomen. We moeten ons dus wel aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering (klimaatadaptatie). Samen met RUG/Campus Fryslân dagen we jongeren uit om na te denken over de samenleving in een klimaatbestendig Nederland. Er zijn twee prijsvragen: ‘de klimaatbestendige stad’ voor jongeren tussen de 15-18 jaar en ‘bouwen aan een toekomstbestendig Nederland’ voor de leeftijdscategorie 19-24 jaar.

351475_FB-posts_CCAA-RUG_CF2_NL.jpg

'Grijp je kans en doe mee!'

Onze dijkgraaf Luzette Kroon: ‘Ik roep jongeren in Nederland graag op om mee te denken over de keuzes die wij vandaag al moeten maken voor hún toekomst. Ben jij eigenwijs, innovatief en betrokken? Grijp je kans en doe mee!’

Uitreiking

De Citizen Climate Adaptation Award bestaat uit geldprijzen die op zaterdag 23 januari 2021 in Leeuwarden worden uitgereikt. De jury maakt in eerste instantie bekend welke drie kandidaten per leeftijdscategorie de hoogste jurybeoordeling hebben gekregen. Zij worden uitgenodigd om voorafgaand aan de prijsuitreiking hun projectidee kort te presenteren. Tijdens deze dag zijn er meerdere activiteiten in het kader van de internationale klimaattop voor klimaatadaptatie, waaronder een bezoek van Ban Ki-moon aan RUG/Campus Fryslân ter ere van de nieuwe advanced certificate course Climate Adaptation Governance.

Over de prijs

De Citizen Climate Adaptation Award, mogelijk gemaakt door Wetterskip Fryslân en RUG/Campus Fryslân, is ter ere van het werk van ons voormalig dijkgraaf Paul van Erkelens. Het is een burgerwetenschapsprijs die vanaf 2021 eens per twee jaar wordt uitgereikt aan jongeren in de leeftijd 15-24 jaar die vernieuwende ideeën aandragen over klimaataanpassing. Het doel van deze Citizen Climate Adaptation Award is bewustzijn creëren rond het thema klimaatadaptatie en jongeren aanmoedigen om oplossingen te onderzoeken.

Meedoen?

Je kunt meedoen door je inzending in combinatie met het ingevulde deelnameformulier vóór 10 december 2020 per mail te sturen naar bestuurssecretariaatcampusfryslan@rug.nl. Past het niet in de digitale brievenbus? Stuur dan je inzending per post op naar of breng het langs op het volgende adres:
RUG/Campus Fryslân
Wirdumerdijk 34
8911 CE Leeuwarden

Opdracht

Op rug.nl/cf/klimaatadaptatieprijs vind je alle informatie over de Climate Citizen Adaption Award 2021 en kun je de opdracht downloaden.