Bestuurders tekenen op unieke locatie voor fietsen langs Waddenzee

  • geplaatst op 15-06-2020 15:37

Maandagmiddag 15 juni 2020 zetten de wethouders van de gemeenten Waadhoeke, Harlingen en Noardeast-Fryslân samen met de bestuurder van Wetterskip Fryslân de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst ‘Op Paad lâns it Waad’.  Zij deden dit op de dijk bij Pietersbierum. Uiteraard op gepaste afstand van elkaar en met de fiets aan de hand.

Genieten van de hele Friese Waddenkust per fiets. Dat is het doel van het projectplan ‘Op Paad lâns it Waad’. Dit doel wordt nu bekrachtigd met de handtekeningen van onze bestuurder Bé de Winter en wethouders Caroline de Pee (Waadhoeke), Paul Schoute (Harlingen) en Jelle Boerema (Noardeast-Fryslân). De drie gemeenten hebben belang bij uitvoering van dit project, met name vanwege de impuls aan de economie en het toerisme in dit gebied. Ons belang zit in de verbinding met de dijkversterking de komende jaren.

De planning is dat eind 2022 het eerste deel van de fietsroute klaar is en in 2028 het tweede deel.

Waddenfonds en Provinsje Fryslân

Op 26 juni wordt het projectplan samen met de samenwerkingsovereenkomst ingediend bij het Waddenfonds. Het Waddenfonds wordt gevraagd mee te financieren, net als de Provinsje Fryslân. Eind november geeft het Waddenfonds uitsluitsel.df83750f-0a87-4dd7-a5f8-69460a6bb8e7.JPG

(V.l.n.r.) Caroline de Pee (Waadhoeke), Jelle Boerema (Noardeast-Fryslân), Bé de Winter (Wetterskip Fryslân) en Paul Schoute (Harlingen) met de samenwerkingsovereenkomst 'Op Paad lâns it Waad'.