Wij passen peilbeheer aan voor bevorderen ijsaangroei

  • geplaatst op 21 februari 2018 om 16:50
Wij bereiden ons voor om de ijsaangroei te bevorderen voor de ijsrecreatie. De komende dagen brengen we de boezem op peil voor goede ijsgroei bij aanhoudende vorst.

De komende dagen is er nog geen sprake van zogenoemde ijsdagen, omdat de temperaturen overdag nog rond de 5+ graden Celsius schommelt. De komende tijd bestaat de kans op een langere periode met vorst.

Vrijdagmorgen bekijken onze experts op basis van de weersverwachting of wij het draaiboek ‘Waterbeheer bij aanhoudende vorst’ (draaiboek ijs) in werking stellen. Pier Schaper, boezembeheerder, hierover: "De koorts begint te komen, maar we moeten wel de goede dingen doen. We weten immers nog niet hoe lang de verwachte vorst aanhoudt. We houden rekening met gunstige vorstdagen, maar het is nog niet zeker". 

Vooraankondiging vaarverbod

Provincie Fryslân stelt vanaf zaterdag 24 februari een vaarverbod in voor alle vaarwegen, met uitzondering van enkele die gebruikt worden door de beroepsvaart. Meer informatie hierover is beschikbaar op de website met vaarweginformatie van de Rijksoverheid (externe website).