1.000e deelnemer project Schoon Erf, Schoon Water in zonnetje gezet

  • geplaatst op 10 oktober 2017 om 14:16

De 1.000e deelnemer aan het project Schoon Erf, Schoon Water in Fryslân is maandag 9 oktober 2017 in het zonnetje gezet. Maatschap de Vries-de Haan (Auke, Tineke en Lucas) uit Nijeholtwolde ontving taart, bloemen en een nieuwe bezem uit handen van Marian Jager van Wetterskip Fryslân, Pieter de Jong van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en Hans Hoekstra, voorzitter van LTO Noord afdeling Weststellingwerf.

1000e deelnemer project Schoon Erf, Schoon Water in zonnetje gezet

Sinds de start van het project Schoon Erf, Schoon Water in oktober 2016 melden zich meer dan 1.000 Friese melkveehouders als deelnemer aan. Maatschap de Vries-de Haan was eind vorige week de 1.000e. Inmiddels staat de teller al op 1.100.

In Schoon Erf, Schoon Water, een samenwerkingsverband van Wetterskip  Fryslân, LTO Noord, Agrarische Jongeren Friesland en NMV, werken melkveehouders in Fryslân aan het terugdringen van erfafspoeling en daarmee aan de verbetering van de waterkwaliteit. De provincie Fryslân is medefinancier.

Voordelen

Deelnemende melkveehouders profiteren van de voordelen die dit unieke project biedt. Zij krijgen een gratis bedrijfsadviesbezoek van twee adviseurs. Zij denken met melkveehouders mee over de meest effectieve maatregelen om erfafspoeling te voorkomen. Na het nemen van de afgesproken maatregelen voldoen melkveehouders aan de wet- en regelgeving.

Melkveehouders die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat nog tot 15 oktober 2017 doen via www.schoonerfschoonwater.frl.